Culture

This Australian property was redesigned with a lush garden

The Shoreham House in Victoria, Australia was designed in the early 2000’s, but was in need of an update to the overall structure and gardens. The new architects wanted to update the home with sustainability in mind while respecting the original designers and builders. According to Tim Spicer Architects, “The renovation and addition needed a sensitive, well considered approach to create unity between the old and the new, without the obvious signature of new Architects. The design intent was to update what was already a beautiful house, yet make it feel like it had been built at the same time.”

The new landscape takes full advantage of the lush surroundings, something that went slightly overlooked in the original design. It utilizes a deep water bore to provide water to the gardens, rather than using the local town water to irrigate. The 50-meter bore has the power to provide the landscape with 20,000 liters of water in a day. In addition to the sustainable garden, the architects also replaced the old halogen lighting in the house with new LED lighting, which is more energy efficient and longer-lasting. The new hot water system is solar-powered, and the windows have new Low-E coating which works to minimize the amount of infrared and ultraviolet light without losing visibility. They also installed new eco-friendly high R-value insulation and a new ducted combustion fireplace to make the structure more energy efficient overall.

large entrance fills home with natural light

Related: A midcentury warehouse becomes a vibrant office for creatives

Designers faced the difficult task of connecting the new guest wing to the master area without compromising privacy. As a result, they created a whole new staircase leading from the dining room and past the master staircase. The project was a challenging feat for the builders who used hand tools to blast through the bedrock under the house in order to construct the second staircase.

view of lush garden in the center of modernized home

To connect the master and newly-designed guest wings, the architects created a glazed bridge walkway, make-shifting a courtyard garden area with new meandering paths and green spaces. The house now has new large windows and glazed doors that allow for beautiful, sweeping views of the gardens from the inside. In the original house, the master area deck already had views of the ocean. With the intent of making the view more accessible to guests, the architects installed a “slow stair” between the master deck and ground floor courtyard.

Via Archdaily

Images via Tim Spicer Architects

garden centered in the modern home's yard

garden centered in the modern home's yard




Source link

Back to top button
close
Thanks !

Thanks for sharing this, you are awesome !

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!